Aktuellt senior!

Avslutningen den 20/9

Pga begränsat antal bilar så kommer inte bilarna att räcka till, så kom gärna med förslag på vem ni kan dela bil med. Då kan vi förhoppningsvis ordna så att att vi kan tillgodose allas önskemål om bil. Hör av er till marten.strandh@gmail.com om ni inte har bokat bil men vill åka bil.

 Vi kommer att lotta så att bilarna blir nyttjade på ett effektivt sätt, så det innebär att ni som bokat bil kan räkna med att få passagerare. 

 

Korthåls-KM Seniorer 2023

 

Årets upplaga av korthåls-KM för Seniorer spelades torsdagen 14 september på Algominbanan. I ett lite svalt men ändå soligt och härligt höstväder skulle det avgöras vilka seniorspelare som hade bäst närspel. Det var 24 spelare som spelade två rundor (12 håls) slagspel först. De 8 bästa damerna och de 8 bästa herrarna var kvalificerade för matchspelets utslagning i fyra kvartsfinaler i respektive klass.

Matchspelet avgjordes över 6 hål. Vid lika resultat spelades 1 särspelshål. Om det fortfarande var lika resultat, så avgjordes matchen via ”straffläggning”, dvs 1 slag från 1:ans tee och närmast flagg vinner matchen.

 

Resultat efter morgonens slagspel över 12 hål (par 36):

 

DAMER:

 Lena Scheidegger          41

Gunilla Forman               42

Lisbeth Carlsson             44

Annika Swärd                44

Gunilla Friedlund/J         46

Agnetq Bellinger            51

Birgitta Larsson             55

 

HERRAR:

 Callis Ewaldsson           35

Jimmy Forman              36

Stig Larsson                  37

Jan Sjunnesson             37

Benny Sääf                   38 

Mårten Strandh             38

Tom Axelsson                38

Roger Andersson           39

---------------------------------------------

Marco Roukala             39

Lennart Swärd              40

Sune Samuelsson         40

Peter Andersson           41

Claes Eriksson              41

Kendel Dahlström         41

Stefan Bengtsson          46

Nils-Göran Wirehn         46

Bo Carlsson                  46  

 

Många spännande matcher spelades i både kvartsfinaler och semifinaler. Det var inte självklart att de med bäst resultat i morgonens 12håls-kvalificering också skulle vinna i matchspelets cupturnering. I herr-finalen hade Callis Ewaldsson en jämn match mot Tom Axelsson. Matchen var lika efter 6 hål och särspel, Callis drog det längsta strået i ”straffläggningen”. Lika jämt var det om 3:e-platsen i herr-klassen, där Benny Sääf vann över Mårten Strandh. I dam-klassen vann Gunilla Friedlund Johansson finalen över Lisbeth Carlsson i en jämn match, sedan Lisbeth missat en kort putt på sista hålet. Tredjeplatsen bärgades av Gunilla Forsman efter stabilt närspel i matchen mot Lena Scheidegger.

 

Slutligen bör nämnas att korthålsbanan är i fantastisk kondition, såväl grästees som greener. Spelarnas enade omdöme var ”Här skulle man tillbringa mycket mer tid för att vässa sitt spel från 110m och i hål!”.

Onsdagsgolfen 13/9

 

Idag bjöds vi förmodligen på säsongens sista sommarvärme! 21 lag kom till start i dagens tävling som var Bästboll. Bäst lyckades paret Kerstin Sjöstrand/Tomas Jardstål som spelade ihop 44 poäng, grattis! 2 poäng mindre hade 2:orna Jimmy Forsman/Jan-Ove Lindgren som spelde ihop 42 poäng. På 3:e och sista prisplats kom Sture Nordmark/Bo Carlsson med 41 poäng.   

Vi gratulerar pristagarna och som vanligt finns priserna i restaurangen.

Här hittar ni hela resultatlistan: Onsdagsgolfen 13/9

Nästa vecka har vi avslutning på Onsdagsgolfen, vi spelar Slaggolf i  2 klasser. För att delta krävs det att man medverkat i minst 3  tävlingar under året. Mer info hittar ni här: Onsdagsgolfen 20/9