Årets Junior

Årets Junior 2023

När vi utser årets junior tittar vi på helheten. Träningsmängd, tävlingar, hur mycket man hjälper till och mycket mera.

Denne junior är en riktig fighter. Trots fysiska begränsningar kämpar denne på och ger aldrig upp. Alltid positiv och med ett leende på läpparna. Alltid nyfiken och vill veta mer. Denne person tillbringar mycket tid på klubben och är en mycket bra förebild för de yngre juniorerna. Ställer alltid upp om det behövs utan att tveka. Får denne junior en uppgift vet man att den blir löst. Vad det gäller tävlingar har personen spelat på Svenska Paragolf touren under 2023 med stor framgång. Personen har bland annan varit med och spelat Para golf SM under säsongen.

Årets Junior 2023 är Isak Jonsson


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2022

När vi utser årets junior tittar vi på helheten. Träningsmängd, tävlingar, hur mycket man hjälper till och mycket mera.

Denna person är mycket träningsvillig och har tillbringat mycket tid på klubben detta år. När mörker faller in står personen kvar och tränar någon timme till. Detta hårda arbete är framför allt anledningen till att personen blivit årets junior. Vi vet att fortsätter det hårda arbetet så kan det gå hur långt som helst. Vad det gäller tävlingar har den här personen varit aktiv under hela sommaren. Kronan på verkar var segern i Junior KM men det har även blivit en hel del bra resultat på Teen Tour.”

Årets Junior 2022 är Anton Lind


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2021

Som alla vet har även detta år präglats mycket av pandemin. Tävlingsspelandet kom igång först i slutet juni. Som alltid när vi utser årets junior tittar vi på fler saker än bara tävlingsresultat. Och när vi tittar på helheten finns det en person som sticker ut lite extra detta år.

Den här personen är en enorm tillgång för klubben. Personen ställer alltid upp och hjälper till. Under hösten har denne tagit ett extra stort ansvar vad det gäller breddträningen. Personen är en stor förebild för alla yngre på klubben.

Personen är mycket träningsvillig och har tillbringat mycket tid på klubben detta år. Mycket träning och slit har gett resultat.

Årets Junior 2021 är Isac Ammenberg


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2020

Som alla vet har detta år varit mycket speciellt. Coronaviruset har påverkat allt och alla. Tävlingsspelandet kom igång först i slutet juli. Som alltid när vi utser årets junior tittar vi på fler saker än bara tävlingsresultat. När vi tittar på helheten finns det en person som sticker ut lite extra detta år. Dessutom har den här personen varit nära att utses till årets junior vid flertalet tillfällen.

Den här personen är en enorm tillgång för klubben. Personen ställer alltid upp och hjälper till. Personen är en stor förebild för alla yngre på klubben. Personen är mycket träningsvillig och har tillbringat enormt mycket tid på klubben de senaste åren.

De senaste åren har personen även jobbat på banan och gjort ett suveränt jobb. Jag tror att ett uttalande från banchefen i höstas säger allt. Han sa nämligen att personen ifråga har varit starkt delaktig i den fina utvecklingen vi haft på banan under senare tid.

Årets Junior 2020 är Markus Blidfors


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2019

Den här junioren har fortsatt sin stadiga utveckling. Träningen och slitet ger resultat. Hcp fortsätter att sjunka och denna säsong har det gått från 9 till 4! Denne junior tillbringar mycket tid på klubben under sommaren och är en mycket bra förebild för de yngre juniorerna. Junioren har jobbat som juniorledare under hela sommaren.

3 topp 1O placeringar på 7 starter varav tre segrar talar sitt tydliga språk. Kronan på verket var segern i stora KM.

För andra året i rad…

Årets Junior 2019 är Linus Doverfors


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2018

Den här junioren har tagit ett enormt steg i sin golfkarriär denna säsong. Mycket träning och slit har gett resultat. Tog det gröna kortet i maj 2017 och är redan nere på 9 i HCP. Helt otroligt! Denne spelare tillbringade mycket tid på klubben under sommaren och är en mycket bra förebild för de yngre spelarna. Spelaren har jobbat som juniorledare under hela sommaren.

4 topp 1O placeringar på 6 starter varav en seger och en andra plats talar sitt tydliga språk. Denne spelare är på väg mot något stort. Ska bli mycket spännande att se vad som händer i framtiden. Spelaren har också noterat sin lägsta score på tävling på 73 slag.

Årets Junior 2018 är Linus Doverfors


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2017

Den här junioren har tagit ett stort steg i sin golfkarriär denna säsong. Mycket träning och slit har gett resultat. Det är få som kämpar så hårt som denne spelare. Junioren är mycket målmedveten och har siktet inställt på de stora tourerna. Denne spelare tillbringar mycket tid på klubben under sommaren och är en mycket bra förebild för de yngre spelarna.

6 topp 1O placeringar på 12 starter. Flyttade vid 16 år ålder hemifrån och började på Golfgymnasium i Jönköping. Den resan har verkligen satt fart på utvecklingen. Spelaren har också noterat sin lägsta score på tävling detta år på 75 slag. Denne spelare presterade mycket bra på JSM för klubblag och var en bidragande orsaken till att vi placerade oss så bra i slagspelet.

Årets Junior 2017 är Emma Friberg


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2016

Den här spelaren har tagit ett stort steg i sin golfkarriär denna säsong. Mycket träning och slit har gett resultat. Personen i fråga är en bra förebild för de yngre juniorerna.

Denne spelare har 5 topp 1O placeringar på 6 starter. I höstas kom denna spelare in på College. Hela hösten kan bara beskrivas som en enda megasuccé! Med en snittscore på 72,6 slag på 10 ronder har denne spelar vunnit 2 tävlingar och kommit topp-3 vid ytterligare 2 tillfällen. Tack vare denne spelare har collegelaget vunnit 3 deltävlingar under hösten .

Årets Junior 2016 är Emma Thorngren!


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2015

Den här spelaren har tagit ett stort steg i sin golfkarriär denna säsong. Mycket träning och slit har gett resultat. Personen i fråga är en bra förebild för de yngre juniorerna.

Denne spelare har 5 topp 10 placeringar på 7 starter. Dessutom en vinst på Skandia Riks. Som grädde på moset så kom denna spelare in på college i höstas och skall tillbringa 4 år i USA där denne kan utveckla spelare kan utveckla golfen till nästa nivå.

Årets Junior 2015 är Ylva Forslund!


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2014

Den här spelaren har tagit ett stort steg i sin golfkarriär denna säsong. Mycket träning och slit har gett resultat. Personen i fråga är en bra förebild för de yngre och tillbringar många timmar uppe på klubben.
Denna person har genomfört juniorträningen på utomordentligt bra sätt.

Denna personen tog sig hela vägen till Skandia Cup finalen där det blev en hedrande 12:e plats. Spelaren har lyckats mycket bra på Skandia Tour med flera omgångar på Riksnivå. En seger finns också i bagaget under året.

Årets Junior 2014 är Karl Thorngren!


Stort Grattis!


 

Årets Junior 2013

Den här spelaren har tagit ett stort steg i sin golfkarriär denna säsong. Mycket träning och slit har gett resulatat. Personen i fråga är en bra förebild för de yngre och tillbringar många timmar uppe på klubben. Extra roligt är det att årets spelare är en tjej med tanke på bristen på duktiga juniortjejer i Sverige. Denna spelare har lyckats väldigt bra på Skandia Tour med bland annat en vinst.

Årets Junior 2013 är Emma Thorngren!

Stort Grattis!