Levelsystemet

Vreta Kloster GK har infört sitt egna modifierade levelsystem med inspiration från Kristianstad GKs levelsystem. Det finns ett levelsystem för både barn och vuxna.

Leveling - vad innebär det?

Målet med levelsystemet är att utvecklas i rätt tempo med rätt förutssättningar. Med leveling blir det en stegvis utveckling med sikte på det Gröna Kortet. Därefter börjar utvecklingen med att sänka sitt handicap.

Levelsystemet

Vi har kombinerat Svenska Golfförbundets golfäventyrsupplägg med dataspels-leveling (gå upp i nivåer). Alla barn som är med i träning får sina egna levelkort.

Vi har fem olika levelfärger där varje färg har sina egna level.
Levelfärgerna är:
- Level vit
- Level grön (Grönt Kort)
- Level gul
- Level röd
- Level svart

På varje levelfärg finns det fyra levelar; Level 1, Level 2, Level 3 och Level 4. Level 1-3 är spelövningar som ska klaras medan Level 4 har massa olika utmaningar som ska klaras av. Utmaningarna i Level 4 har flera olika teman som puttning, chippning, sving, träning, tävling/spel, regler och golfvett m.m. När en utmaning är avklarad på Level 4 kan det bockas av i rutan ifall dokumentet är utskrivet. När en level är avklarad klistras en "tumme upp" på kortet för att visa att leveln är godkänd.

Det finns även ett levelsystem för vuxna som har sina egna nivåer och utmaningar. Till vuxna delas inget kort ut, men principen är den samma att levelas när en level eller utmaning är avklarad.

För att se vad de olika levelarna innebär, öppna dokumentet. Vi rekommenderar att ladda ner dokuemntet och skriva ut det och sedan ha det nära till hands, till exempel i bagen.