Hantering av scorekort

Scorekort ska skickas via mail till tk@vkgk.se så snart som möjligt efter avslutad rond, senast kl 23:00 på tävlingsdagen. Nedan beskrivs mer i detalj vad som gäller.

Var noga med att välja rätt tee för dagen när ni laddar ner eller skapar ett digitalt scorekort för tävlingen.

Tydligast är att ta ett foto av ett pappersscorekort som är välskrivet. Det ska vara ifyllt med namn och vald tee samt signerat av både spelare och markör.

Om man hellre vill använda digitalt scorekort är apparna (OnTag)* eller Golf Gamebook bra.

  • Om spelaren själv skickar in sitt eget, ange markör i mailet
  • Om någon annan skickar in för en spelare måste spelaren själv skicka ett mail som innehåller
    1. Vem som skickat in scoren
    2. Vilken tee man har spelat från
    3. Vilken bruttoscore spelaren har godkänt (anses då vara signerat)

 * Just nu är det problem med att dela scorekortslänken från OnTag. Den skapas och man kan skicka den, men den går inte att komma åt för mottagaren.

OBS! Radera inte ronden från OnTag innan resultatlistan är publicerad! Om den är raderad fungerar inte den delade länken längre även fast ni har skickat in den till TL i tid. Om det ändå skulle hända är det upp till spelaren att ordna fram ett giltigt scorekort innan kl 23:00 på speldagen för att slippa bli diskvalificerad.

En god idé är att skicka en kopia till sig själv och se att allt är korrekt enligt instruktionerna och att mailet inte fastnat i utkorgen eller något liknande.

Det finns en fälla i OnTag
Om man har så många slag att det inte blir någon poäng, men det är ändå inte max antal slag ska man INTE ange ”antal slag - streck” utan "antal slag - 0 poäng". Om man anger streck blir det automatiskt max antal slag i den skapade länken när man delar scorekortet.