Onsdagsgolfen

Onsdagsgolfen 12:e Juni!

Idag var det med lite spänning vi gick ut på banan, prognosen sa tt vi kunde vänta oss åska och hällregn. Men vädergudarna var på vår sida, det var mörka moln och det åskade runt om oss, men det höll sig på avstånd. I tävlingen spelade vi poängbogey i 2 klasser, det kom 31 personer till start. I B-klassen så visade Stefan Andersson strålande form och vann på fina 41 poäng, han var 5 slag före tvåan som Åke Lindbom, Åke hade 36 poäng. På tredje och sista prisplats Tommy Andersson på 35 poäng. I A-klassen så vann Mårten Strandh på 42 poäng och tvåa där var en rookie, Håkan Strengbom som hade 37 poäng. På tredje plats kom Tomas Jardstål med 35 poäng. Priserna finns som vanligt i restaurangen.

Vi har upplevt några omgångar nu då det har varit svårt att boka bil pga att andra bokat samtidigt som vi har onsdagsgolfen, så en uppmaning till er som brukar köra bil, boka bilen tidigt! Om det inte finns bil tillgänglig och ni vill spela så hör av er till tävlingsledningen, så lottar vi så att bilarna utnyttjas till fullo.

Och vädjan kvarstår, när ni fyllt i scorekorten så summera även, ibland är det svårt att se vad som är skrivet och har man då en summering så är det lättare för oss att lista ut vad som står!

Här hittar ni hela resultatlistan: Seniorgolf 12/6

Nästa vecka så är det partävling med Greensome på schemat, här hittar ni den tävlingen: Onsdagsgolf 19/6.

Bråviken GK - VKGK slaget !

Förra tisdgagen så hade vi Bråviken här på besök för det årliga Bråviken GK - VKGK slaget.

Det var 16 Vreta GK spelare och 15 Bråviken GK spelare som kom till start, viilket innebär att 15 resultat räknades per lag.

Vreta Klosters 15 spelare gick runt på 1121 slag och Bråvikens spelare hade 1170 slag. Vilken innebär att vi har 49 slag upp till returmötet.

Individuellt pristagare:

Jörgen Blomqvist VKGK 65

Rolf Johansson Bråviken GK 66

Per Gundel Bråviken GK 67

Annika Swärd VKGK 68

Åke Uhrberg VKGK 69

Returmöte: 15 augusti 2024 Bråviken GK - VKGK slaget 15 augusti 2024

Med förhoppning på fler deltagare

Vårresan till Lannalodge

Vårens seniorresa gick i år till LannaLodge Golfresort utanför Örebro 21-22 maj för ett 30-tal seniorer. I år hade researrangören från seniorkommittén Annika Swärd prickat in ett fantastiskt golfväder med sol, värme och ljumma vindar. LannaLodge visade sig från sin bästa sida och den allmänna uppfattningen från oss spelare från Vreta Kloster var odelat positiv. Inte bara till en mycket välskött och trevlig bana, utan också till hela anläggningen.

• Hit åker man gärna flera gånger!

Det spelades och tävlades i såväl singelspel som lagspel och förstås också ”närmast hål”. På bilderna ser vi första dagens ledarinna Gunilla Forsman tillsammans med den sammanlagda vinnaren efter två dagar Lena Scheidegger. Vi ser också första dagens ledare Marco Roukala, när han driver ut på 1:a hålet tävlingsdag två. Marco fick dock ge sig i den sammanlagda tvådagarstävlingen, då Tomas Jardstål spelade drömgolf andra dagen med en runda på 62 netto.

Kuriosa: På kvällskvisten innan mörkrets inbrott, efter mat och dryck, genomfördes en prestigefylld puttningstävling bland alla oss resenärer. Efter både bra och sämre puttar, så vann Annika Swärd denna tävling.

Resultat och prislista, Slagspel 2 * 18 hål:

Damer:     1.Lena Scheidegger, 2.Anna Ström, 3.Gunilla Forsman

Herrar:      1.Tomas Jardstål, 2. Marco Roukala , 3.JanO Karlsson,  4.Werner Scheidegger

”Närmast hål” dag 1 och dag 2:

• Ing-Marie Oldbring, Christer Öhlen, Elisabeth Pettersson, Lars Ström